Makaron z bakłażanem

Makaron z bakłażanem

Zalecane godziny spożycia

12:00-16:00

Liczba porcji

1 porcja

Składniki:

  • makaron, gotowany - 100g
  • bakłażan, gotowany - 70g (1/3 sztuki)
  • czosnek - 5g (1 ząbek)
  • olej rzepakowy - 20g (1 łyżka)
  • papryka słodka, pieprz

Sposób przygotowania

  • Bakłażana pokrój w kostkę i namocz przez 2h w wodzie. Następnie ugotuj w nowonalanej wodzie.
  • Ugotuj makaron.
  • Na patelni rozgrzej olej, dodaj bakłażana i duś ok. 10min. Następnie dodaj starty czosnek, słodką paprykę, pieprz oraz odrobinę wody.
  • Całość duś jeszcze ok. 15min.
  • Makaron połącz z przygotowanym na patelni bakłażanem.