Zbilansowane przepisy na każdą porę dnia
Dieta pacjentów dializowanych jest wyjątkowo wymagająca i trudna do zbilansowania. Z jednej strony należy zapewnić odpowiednią podaż białka oraz wartość energetyczną posiłków, z drugiej konieczne jest ograniczenie zawartości potasu i fosforanów. Nasz zespół nieustannie opracowuje nowe, atrakcyjne przepisy dostosowane do rekomendacji dietetycznych dla osób dializowanych.
Zapraszamy do zapoznania się z przykładowymi przepisami. Więcej przepisów znajdziesz w aplikacji DiPA
Baza produktów
W aplikacji DiPA można wyszukać dowolny produkt spożywczy, aby dowiedzieć się czy jest on zalecany dla osób dializowanych. Każdy produkt oceniany jest w 5-stopniowej skali pod względem zaleceń dietetycznych dla pacjentów ze schyłkową niewydolnością nerek. W opisie produktów znajdziesz cenne informacje o najwłaściwszym sposobie przygotowania oraz ryzyku związanym ze spożyciem zbyt dużej ilości tego produktu.
Zapraszamy do zapoznania się z przykładowymi opisami produktów. Więcej produktów znajdziesz w aplikacji DiPA